WHO: s skrämmande varning kan sätta tillbaka Bitcoin’s Bull Run, här är varför


Världshälsoorganisationen har utfärdat en skrämmande varning om att det “värsta” av pandemin “ännu inte har kommit.” Den första vågen förde rekordförstörelse för Bitcoin och aktiemarknaden, och investerare fruktar nu en ny krasch.

Om det värsta ännu har kommit för själva utbrottet, kan marknaden uppleva en ännu brantare försäljning tillsammans med återuppkomsten av fall globalt?

Världshälsoorganisationen varnar för att spridning av pandemier är värst att komma

Sex månader har gått sedan pandemin först uppstod och livet är fortfarande inte tillbaka till det normala. Inte heller har marknaderna helt återhämtat sig från den avgivna försäljningen Svart torsdag i efterhand.

När världen fick veta om den kommande karantän- och hälsovårdens skräck, sprick panik över marknaderna och orsakade en kollaps.

Aktiemarknaden gick från att sätta en högsta tider månaden före det värsta kvartalsspelet på rekord. Bitcoin och andra kryptokurser valutade med 50% eller mer på 48 timmar.

Kaos var överallt, och det var bara början.

RELATERAD LÄSNING | DEUTSCHE BANK-VARNINGAR FÖR KATTERA VÄRT ÄN PANDEMIK SOM KAN HELT DÖRA BITCOIN

Över tid, stimulanspengar som erbjuds av Federal Reserve och andra globala regeringar hjälpte till att rädda ekonomier från katastrof. Men dessa ansträngningar kanske inte räcker för att bekämpa en ny våg av viruset.

Pandemin försvinner inte. Och till och med sex månader är Världshälsoorganisationens chef inte optimistiska saker som kommer att förbättras innan de förvärras.

”Även om många länder har gjort några framsteg globalt, påskyndas pandemin,” WHO: s chef Tedros Adhanom Ghebreyesus sa vid en briefing i Genève, Schweiz.

“Det värsta är fortfarande framför oss. Jag är ledsen att säga det, ”tillade Tedros.

Hans kommentarer kommer när pandemin når över 10 miljoner bekräftade infektioner och över 500 000 dödsfall. Hur kan det bli värre?

Bitcoin Bull kör för att se ytterligare förseningar om ytterligare en våg av försäljning träffar aktiemarknaden

Fall som kommer ut ur kontroll igen i vissa delar av USA under de inledande stadierna av återöppningen är inte lovande. En återgång till ännu strängare lockdown-förhållanden kan vara demoraliserande för allmänheten som redan har genomgått så mycket.

En annan våg av panik kan också vara förödande för marknaderna. Aktiemarknadens V-formade återhämtning kan vara i fara. En annan krasch kan göra att strukturen bildar en W snarare än en V-form.

RELATERAD LÄSNING | VÄLJAR FARGO-VARNINGAR AV STOCKCHOCK FRÅN BIDEN VINNA, HUR VILL BITCOIN BEHAVE?

I Bitcoin kan tjurkörningen som alla väntar på försenas ytterligare.

Enligt ett nytt verktyg utvecklat av en branschexpert var Bitcoin förberedda och redo för en ny tjurkörning i början av 2020. Men Svart torsdag krasch orsakad av den första reaktionen på utbrottet och karantän stoppade det i dess spår.

Det kan ta ytterligare en månad eller mer för tillgången att vara klar igen. Under den tiden kunde den bredare finansmarknaden kollapsa under vikten av mer rädsla och osäkerhet.

Om aktierna faller på grund av ytterligare en våg av pandemisk panik, måste Bitcoin’s tjurkörning vänta ett tag längre också.

Bild från Shutterstock.

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent