Hur Bitcoin skulle reagera på massiva $ 1B-alternativ som löper ut idag – Bitcoinist.com


  • Bitcoin-optionskontrakt med ett noterat värde värt 1 miljard dollar upphör att gälla på fredag ​​över flera derivatbörser.
  • Observatörer förväntar sig rekordets utgång för att väcka Bitcoin volatilitet ur det tre månader långa slumret.
  • Handlare har koncentrerat sina optioner tillslagspris mellan $ 9.000 och $ 11.000, vilket lämnar plats Bitcoin med en konflikt riktad förspänning.

Cirka 114 700 Bitcoin-optionskontrakt med ett nominellt värde värt över 1 miljard dollar går ut idag. Samtidigt har det högsta hittills utgången lämnat handlare som letar efter ledtrådar om var det skulle leda platsen Bitcoin nästa.

Totalt öppet intresse för Bitcoin-alternativ. Källa: Skev

Nyfikenheterna framträder på grund av Bitcoin: s sömnvolatilitet under de senaste två månaderna eller mer. Riktvärde cryptocurrency spotränta har vägrat att upprätthålla själv över $ 10.000. Under tiden har det också upprätthållit en konkret stödnivå över $ 9000. Konsolideringen har i slutändan lämnat Bitcoin i ett tråkigt sidospår.

bitcoin, btcusd, cryptocurrency, xbtusd, btcusdt

Bitcoin prisdiagram på TradingView.com visar sin sidledes trend i $ 9000 – $ 10 500 intervall. Källa: TradingView.com

Volatilitetsförväntningarna

Alternativhandlare köper inte Bitcoin. Istället får de kontrakt som ger dem rätt (men inte skyldighet) att köpa / sälja en tillgång till ett förutbestämt pris. Som sagt betyder det så kallade “call” -alternativet att de har en möjlighet att köpa Bitcoin till en lägre ränta även om dess spotränta handlar högre vid eller före tidpunkten för kontraktets utgång.

På liknande sätt ger ett “put” -alternativ handlarna rätten att sälja Bitcoin till en högre kurs även om cryptocurrency: s spotpris är lägre vid ett senare tillfälle.

Samtidigt finns det en strategi som heter “nålning, Där handlare försöker driva spotpriser mot deras önskade strejkfrekvens.

Till exempel, om man har köpt ett samtalalternativ till, till exempel, $ 9000 med ett strejkpris mot $ 9 500, kan han / hon försöka flytta Bitcoins spot rate mot nämnda nivå genom att öka hans / hennes långa positioner före utgången.

Med andra ord försöker optionshandlare att driva priser till deras föredragna strejkatser för att anka potentiella förluster och göra önskvärda vinster.

Utgången på 1 miljard dollar på fredagen kan katalysera volatiliteten på grund av samma anledning.

Handlare med samtalalternativ kan försöka få priserna högre, medan de med försäljningsalternativ kanske vill uppmuntra dem till lägre. Det garanterar fler prisfluktuationer före klockan 8 – tiden för utgången på de flesta börserna, inklusive Deribit och LedgerX.

Smal Bitcoin-serie

Analys av Skew visar att a merparten av Bitcoin-alternativet öppet intresse (OI) är till $ 10.000 och $ 11.000-strejkpriset. Samtidigt indikerar andra rapporter att det finns ett konkurrenskraftigt mer betydande OI mot 8 000 dollar – och till och med 7 000 dollar. Tillsammans har dessa kontrakt ett nominellt värde på cirka 154 miljoner dollar.

Skew varnade också om alternativen Put-Call ratio, en indikator som mäter antalet putkontrakt mot samtalskontrakten. Därför uppfattar näringsidkare det som baisseartat när Put-Call stiger. Omvänt höjer dess djup sin haussiska partiskhet.

Data visar att BTCUSD-samtalskvoten var trender lägre efter en ökning förra veckan. Det innebär att handlare är optimistiska när det gäller en prissvängning under de kommande sessionerna.

bitcoin, btcusd, cryptocurrency, xbtusd, btcusdt

Bitcoin Put / Call Ration Chart. Källa: Skev

Om handlare utövar fäststrategin skulle deras fokus vara på att säkra någon av dessa upp- eller nackdelar. Det skulle säkerställa att Bitcoin förblir fast i sitt omfattande sidovy mellan 9 000 och 10 000 dollar – mer eller mindre.

“Den tyngsta volymen är för samtal på 10 000 och lägger till 9 000”, en handlare skrev på Twitter. ”Det maximala smärtscenariot skulle vara bitcoin helt enkelt i sidled. Jag tror att det är detta som kommer att hända. ”

Ändå är det värt att lägga till Deribit, som har en 67-procentig hegemoni över Bitcoin-optionsmarknaden, gör upp BTCUSD-kontrakt kontant. Så effekterna av en option på 1 miljard dollar kan inte skaka spotmarknaden till ett utbrott. Det kan dock höja prisvolatiliteten.

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent