Halveringsstyrka: Bitcoin har kritiska nivåer på 8 000 dollar, Boosting Bull Case


Igår, bara två dagar från den efterlängtade Bitcoin halveringen, duva cryptocurrency marknaden från en klippa. Inom intervallet cirka en timme eller två föll BTC cirka 15%, krossad av en kaskad av försäljningsorder.

Det var ett baisseartat drag som likviderade hundratals miljoner dollar värdiga hävstångspositioner. Medan Bitcoin ännu inte har återhämtat sig har analytiker observerat att Bitcoin har hållit viktiga stödnivåer i ett starkt uppsving till det korta och medellånga tjurfallet.

Bitcoin upprätthåller kritiska nivåer trots dropp

Igår kan ha varit brutalt för kryptomarknaden men Bitcoin upprätthöll kritiskt hausse nivåer, har analytiker observerat.

En handlare delade diagrammet nedan, vilket indikerar att medan nedgången faktiskt stannade på tre kritiska nivåer: ett historiskt motstånd, en trend som bildades på 3 700 dollar och en likviditetsregion på 8 000 dollar. Allt detta antyder att Bitcoin är grundad för att vända tillbaka högre.

En annan pekade på $ 8,530 som kritisk för Bitcoin. Han förklarade att om BTC skulle hålla den nivån i söndagens nära (som den just gjorde), kommer det att bekräfta ett svep av likviditet på en “central nivå.”

“Många cyklar nästa dygnet. Vill du se 12H, följt av den dagliga, stänga över $ 8530 för att bekräfta ett svep till en viktig nivå. Stäng nedanför och vi har vår första betydande HTF-paus i MS till nackdelen sedan botten, ”handlaren skrev med hänvisning till diagrammet nedan.

Bitcoin prisdiagram

Diagram från “HornHairs” (@CryptoHornhairs på Twitter)

On-Chain Metrics förblir stark

Lägg till det faktum att Bitcoin: s on-chain-mätvärden – som vissa säger är bättre determinanter för BTC: s värde än teknisk analys – fortfarande är överväldigande hausse.

Rafael Schultze-Kraft från Glassnode, ett ledande företag för kryptoanalys, observerad att bara en dag ut från halveringen och “Bitcoin grundläggande faktorer är starkare än någonsin.” Här är något av vad han fann när han jämförde data från tiden för den sista halveringen med data från idag:

  • Bitcoin nya antal dagliga adresser räknas – vilket tyder på att användare ansluter sig till nätverket – är upp 68%
  • Det genomsnittliga antalet dagliga transaktioner ökade med 44%
  • Det genomsnittliga värdet på dagliga transaktioner (amerikanska dollartermer) har stigit med 700%, vilket återspeglar tillväxten i BTC
  • Hashhastigheten är upp 6 837%

Tabell från Rafael Schultze-Kraft från Glassnode (@ n3ocortex på Twitter). Tabellen visar ett antal viktiga kedjemetriker med datapunkter från tiden för den sista halveringen (2016) och idag nästa halvering.

Schultze-Krafts slutsats var att ”nätverksfundament är tvingande; långsiktigt hausseartat [for] Bitcoin.”

Per tidigare rapporter från Bitcoinist, Bloombergs äldre handelsstrateg Mike McGlone konstaterade att indikatorerna på kedjan “pekar mot en stärkande Bitcoin-prisgrund.” McGlone noterade specifikt hur antalet aktiva adresser når toppnivån förra året.

Även om det inte finns en perfekt relation mellan adresser och BTC-pris, Bloomberg-analytiker skrev att den senaste tidens våg antyder att tillgången är något undervärderad:

“På autoskalebasis sedan slutet av 2018 indikerar adresser som används ett BTC-pris närmare 12 000 USD mot cirka 9 000 USD den 4 maj.”

Photo by Chris Hayashi on Unsplash

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent