Goldmans S&P 500 Crash Prediction sätter Bitcoin sårbara i mitten av 2020


Den amerikanska bankjätten Goldman Sachs har gjort en dyster förutsägelse för S&P 500 och den som kommer att påverka Bitcoin och resten av kryptomarknaden.

Enligt företaget kommer det stora amerikanska aktieindexet så småningom att testa om 2400 poäng runt mitten av året innan en starkare återgång till nästan 3000 poäng äger rum. Men på grund av Bitcoin‘S fortsatta korrelation med S&P 500, inte bara kan detta peka på en annan aktiemarknads kollaps utan ytterligare en episk krasch på cryptocurrency marknaden.

En upprepning av Black Thursday Market Crash möjlig runt mitten av 2020

Svart torsdag är en dag som få kommer att glömma. Aktiemarknaden drabbades av en katastrofal krasch till följd av att coronavirus stoppade den ekonomiska produktionen och slog rädsla in i investerarnas hjärtan överallt.

Bitcoin fick också en av de värsta korrigeringarna som tillgången till och med har haft i sin korta historia och sjönk över 40% på 24 timmar till under 4 000 dollar.

RELATERAD LÄSNING | DEUTSCHE BANK VET BULLISH OM CRYPTO, LANSERING BITCOIN TRADING DESK I MAJ

Sedan dess har de två väldigt olika tillgångarna varit tätt korrelerade. De två tillgångarna har haft en stark återhämtning sedan, med S&P 500 som rally över 30% från låga och Bitcoin fördubblar i värde och når över $ 8000 just idag.

Men enligt bankkraftverk Goldman Sachs, S&P 500 är i en ny krasch och omprövning av låga, som om korrelationen mellan aktieindex och cryptocurrencies fortsätter, kommer att stava katastrof för Bitcoin.

S&P 500 och Bitcoin måste ställa högre låg innan bredare investerares ränta returnerar

Enligt ett diagram från bankföretaget skulle S&P 500, efter att ha nått toppnivån nära de nuvarande nivåerna runt 2900, falla till cirka 2400 mitten av året, innan de gjorde ett starkare tryck högre.

Det misslyckade fart för att pressa aktiemarknaden högre, enligt Goldman Sachs analytiker David Kostin, beror på en brist på större deltagande.

Han förklarade att “ju ytterligare marknadskoncentration stiger, desto svårare blir det för S&P 500-indexet att fortsätta stiga utan mer bredbaserat deltagande.”

I huvudsak, tills fler detaljhandelsinvesterare, återbetalningsfonder och andra börjar åter komma in på aktiemarknaden, är uppsidan begränsad för nu.

Detsamma har varit fallet för kryptokurser som Bitcoin. I slutet av 2017 drev detaljinvesterarnas intresse den första någonsin cryptocurrency till $ 20 000. Idag handlas det till bara 8 000 dollar.

RELATERAD LÄSNING | NÄSTA HALV AV ALLA CIRKULERANDE BITKOINFÖRSÄLJNING HAR INTE FLYTTT I Två år

En dramatisk nedgång krävs ofta för att få tillgångar till ett mer attraktivt pris innan ett bredare deltagande börjar, och ett nytt test av lågt värde som ligger över föregående låg, är en signal om att det är säkert att komma tillbaka till aktiemarknaden eller kryptotillgångar.

För tillfället varken S&P 500 eller Bitcoin har satt ett högre läge sedan svart torsdag, och tills de gör det, är tillgångarna fortfarande sårbara för ytterligare ett fall – och enligt Goldman Sachs kan detta hända runt mitten av året.

Featured image from PixabaySource link

- Advertisement -

Read More

Recent