Ethereum kämpar för att vända en avgörande trend när analytikerna flyttar till $ 120


  • Ethereums pris har sjunkit under de senaste dagarna
  • Trots att Bitcoin har kunnat hålla sig över den nedre gränsen för sitt långvariga handelsintervall, handlar ETH nu ordentligt under det intervall det bildade under de senaste veckorna
  • Detta pekar på en viss underliggande svaghet bland sina köpare som kommer när det närmar sig sin avgörande $ 220 supportnivå
  • Det bekräftade bara en “dödskors” -formation som inte har sett sedan mars. Det kan leda till att det kommer att bli en enorm nedgång de kommande dagarna
  • En analytiker noterar till och med att nästa nedåtgående trend kan leda till så låga som $ 120

Ethereum har varit blinkande tecken på stor teknisk svaghet de senaste dagarna. Detta kommer när cryptocurrency växer otroligt starkt ur ett grundläggande perspektiv.

Det finns några faktorer som driver denna svaghet, inklusive en tung trendlinje som har visat sig vara oöverstiglig, att öka försäljningstrycket, och det bekräftade just en fruktad ”dödskors” -formation.

Dessa faktorer kommer sannolikt att leda den lägre på kort sikt, men hur ETH-trender nästa kan bero till stor del på hur starkt stödet på $ 220 är.

Ett brådskande försvar av detta stöd kommer att vara nödvändigt om köpare vill se någon ytterligare uppsida.

Ethereums tekniska styrka graderar när det kämpar för att bryta nyckeltrendline

I skrivande stund Ethereum handlar nästan 2% till sitt nuvarande pris på $ 221.

Detta markerar en anmärkningsvärd nedgång från de senaste höjderna inom $ 230-regionen som ställdes förra veckan när det studsade från ett flyktigt besök i sin nuvarande prisregion.

220 dollar har upprättats som ETH: s “sista-dike” -stöd under de senaste veckorna, vilket gör ett studs här avgörande.

En analytiker förklarade att ett misslyckande med detta troligen skulle ge en snabb nedgång på 10% till 195 dollar.

“ETH HTF-uppdatering: Jag skulle starkt utföra köporder runt $ 195 om vi ser denna nivå testas igen under nästa månad, jag tror att de kommande 12/24 månaderna kommer att vara kraftigt haussiska och jag förväntar mig att ETH ska överträffa resten av marknaden, ”sade han och förblir hausseartad på ETH: s framtidsutsikter på lång sikt.

Trots denna känsla, en ny analytiker nyligen lägg fram ett diagram visar ett nackmål i regionen $ 120. Han noterar att flera avslag på $ 250 är oroande.

Image Courtesy of AMD Trades. Chart via TradingView.

ETH bildar fruktade “Death Cross”

Samma tekniska svaghet som fick den nämnda analytikern att sätta ett mål i regionen med låga 100 $ fick också Ethereum att bilda ett “dödskors.”

Det hade inte bildat detta mönster sedan mars – innan det sjönk under 100 $ – och detta kunde vara ett allvarligt tecken.

“Bekräftad, döds kors här också – händde inte sedan mars,” en handlare anges, pekar på diagrammet nedan.

Image Courtesy of Teddy. Chart via TradingView.

Featured image from Shutterstock.

Charts from TradingView.

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent