Elon Musk släpper Bitcoin Bomb på J.K. Rowling: BTC är “solid” jämfört med Fiat-pengar – Bitcoinist.comFör tredje gången på några månader beslutade Teslas verkställande direktör Elon Musk att namnge droppe Bitcoin på Twitter.

Den här gången chockade Musk branschen och skrev att den ledande cryptocurrency ser “solid” jämfört med Fiat-pengar.

Bitcoin är bättre än Fiat? Elon Musk Väger in

Som svar på “Harry Potter” -författaren J.K. Rowling, Elon Musk anmärkt för bara några minuter sedan att han tror att “massiva valutaremission” av regeringar och centralbanker får Bitcoin “att se solid ut i jämförelse.”

Musks poäng är meriterande. Som observerats av Bitcoin-programmeraren Jimmy Song, har amerikanska dollar (M2) ökat med 2,3 biljoner dollar inom tre månader – troligen den snabbaste tillväxten av fiatpengar någonsin.

Det ovannämnda Twitter-inlägget är den senaste kommentaren från många Musk har gjort till förmån för cryptocurrency.

Han talade med ARK Invest i början av 2019 och sade verkställande direktören för Tesla och SpaceX att han tycker att Bitcoin struktur är “ganska lysande.” Musk tillade att han ser värde på cryptocurrency i en värld med valutakontroller och i en värld där “pappers pengar försvinner.”

Inte den enda miljarder som är knuten till detta berättelse

Musk är den senaste miljardären som har marknadsfört Bitcoin som svar på pågående makroekonomiska trender.

Paul Tudor Jones, en hedgefondförvaltare värd över 5 miljarder dollar och anses vara en av världens bästa investerare, avslöjade förra veckan att han investerar i Bitcoin.

Anledningen: som Musk fruktar han att centralbankens svar på den pågående lågkonjunkturen kommer att göra att knappa tillgångar gör det mycket mer meningsfullt.

”Jag är inte en förespråkare för Bitcoin-ägande isolerat, men känner igen dess potential under en period då vi har den mest oortodoxa ekonomiska politiken i modern historia. Så vi måste anpassa vår investeringsstrategi. […] I slutet av dagen är den bästa vinstmaksimeringsstrategin att äga den snabbaste hästen. För Iam tvingas att förutse, min satsning är att det kommer att bli Bitcoin, ” Jones skrev i en rapport.

Featured Image from Unsplash

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent