Efter Stellar 100% Rally skriver Bitcoin äntligen ut ett “tecken på utmattning”


Från de 3 700 USD som låg på plats i mitten av mars har Bitcoin monterat ett extremt brant comeback under de senaste fem till sex veckorna. Faktum är att den ledande cryptocurrency för närvarande handlar över 100% av låga priser och effektivt återhämtar alla kraschens skador.

Medan många investerare har tagit detta resultat som ett tecken på kryptomarknadens motståndskraft och sagt att det tyder på att BTC har utrymme att rally, säger en framträdande handlare att Bitcoin registrerar ett tecken på “utmattning” efter den käkar som faller.

Det kan vara det för Bitcoin Bulls

Efter att ha samlat så högt som $ 7 800 dollar på torsdagen, stannade Bitcoin och misslyckades med att överträffa denna nyckelnivå inför det baisseartade försäljningstrycket.

Kryptohandlare Cantering Clark anmärkt den 24 april att BTC: s oförmåga att rally längre än de nuvarande nivåerna är “inte den typ av svar jag skulle vilja”, med hänvisning till hur prisåtgärden som inträffade på fredag ​​och som händer i dag på lördag är allt annat än hausseartad.

Han gick så långt som att säga att utifrån hur han ser det är BTC: s misslyckande att hålla över 7 520 $, vilket han pekade på som en avgörande nivå på en medellång tidsram, ett tecken på utmattning för tjurar efter 100% -mötet.

Det är inte bara krypto, aktier förblir alltför

Det är viktigt att bestånd stannar också, vilket ytterligare lägger till sammanflödet som krypto kan vända från höjderna. S&P 500 har faktiskt hela veckan trender mellan 2 700 och 2 850 och misslyckas med att bryta sig ur detta trånga intervall när analytiker börjar rädsla för en djup vändning.

En analytiker delade till exempel nedanstående diagram, vilket indikerar att det finns kusliga likheter mellan S&P 500: s prisåtgärder under de senaste två åren och det som sågs under det stora depressionen. Han kallade likheterna “otäck”, och tilllade att historien som upprepade sig själv kunde se indexet falla med 30%.

Bitcoin kommer att skadas av detta eftersom Federal Reserve Kansas City filial hittades de cryptocurrency har en positiv korrelation med S&P 500.

Förlorar inte hopp ändå, Bitcoin

Även om det finns dessa tekniska och grundläggande faktorer som tyder på att Bitcoins rally har slutat, finns det ett jokertecken som kan skicka kryptomarknaden flygande: den förestående blockbelöningsminskningen, även känd som en halvering.

Enligt uppskattningar som stöds av blockchain-data kommer BTC inom ungefär 15 dagar att se sin nästa halvering medan den 12,5 myntbelöningen som myntas när varje block bryts kommer att halvas till 6,25 mynt.

Så vardagligt som detta kan låta, händelsen, som Bitcoinist har rapporterat tidigare, har börjat öka populariteten på sociala medier.

twitter bitcoin halverar weibo

Till exempel rapporterades att den kinesiska termen för “Bitcoin halving” kort blev den sjätte mest sökta termen på Weibo, Kinas version av Twitter. Google Trends-data indikerar också att globala Google-användare förra månaden sökte “Bitcoin halving” mer än någon månad innan.

Detta är positivt för cryptocurrency eftersom analytiker förväntar sig att hype kring halveringen för att katapulera Bitcoin tillbaka till mainstream rampljuset, vilket kommer att leda till investeringar.

Photo by Vladislav Muslakov on Unsplash

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent