Dessa fyra trender föreslår att Bitcoin kommer att raketas högre mot $ 15 000: Fundstrat


Sedan de 3 700 USD låga har Bitcoin brusat högre och korsat över motstånd efter motstånd i följd. Nyligen tappade BTC 10 000 dollar. Även om det är imponerande, förväntar sig en toppanalytiker att cryptocurrency kommer att gå ännu högre och citerar tre “solida” medvind för denna marknad.

Bitcoin: s makro svansvind växer

Det finns en sammanflöde av fyra grundläggande faktorer som indikerar att Bitcoin är på medellång till lång sikt och utvecklas positivt, har analytiker Thomas Lee sagt. Medgrundare av Fundstrat Global Advisors, ett New York-baserat forskningsföretag, identifierade dem enligt följande:

  • Bitcoin är den bäst presterande ”tillgångsklassen” 2020 och slår amerikanska statskassor och guld mitt i en global lågkonjunktur. Treasury har ökat med 21% medan ädelmetallen har ökat med 13% – redan mycket bättre resultat än S&P 500: s 10% -minskning, 5% -minskningen i tillväxtmarknadsföretagens obligationer och 20% -nedgången i Russell 2000-indexet.
  • På liknande sätt var BTC den bäst framgångsrika tillgångsklassen 2019 och stod med 92% medan den amerikanska aktiemarknaden ökade med cirka 20%.
  • Beräkningen av blockbelöningen, känd som en “halvering”, sker på fyra dagar.
  • Paul Tudor Jones, en av världens största makroinvesterare, tillkännagav just att hans fond tar en andel i Bitcoin-futures. Jones tror cryptocurrency kommer att fungera som en häck mot inflation.

Diagram över Bitcoin: s relativa prestanda gentemot andra tillgångsslag från Tom Lee, @Fundstrat på Twitter.

Medan Lee inte nämnde sitt företags Bitcoin förutsägelse i hans PIP, MarketWatch rapporterade att Fundstrat förväntar sig BTC kommer att rally mot 14 350 USD under de kommande 12 månaderna. De ringde detta när cryptocurrency handlades till $ 8000.

Det finns en växande chans för en kortvarig droppe

Även om det finns dessa makrovindvindar har chansen på en kortvarig retracement ökat.

Enligt Nik Yaremchuk, en tidigare analytiker på kryptofonden Adaptive Capital, det finns ett enormt försäljningstryck som bygger över Bitcoin-priset.

Han pekade på att beställa bokdata från Bitfinex och konstaterade att det finns cirka 3 000 BTC (30 miljoner dollar) värde på säljsidopositioner från det nuvarande priset av 10 010 dollar till 10 230 dollar.

Bitcoin säljer väggar

Diagram över Bitfinex beställningsbokdata överlagrade på diagrammet från Nik Yaremchuk, tidigare analytiker på Adaptive Capital.

Om BTC misslyckas med att få ett bud under något som verkligen kommer under de kommande timmarna, kan det starkt avvisas av försäljningsväggen. Väggen kommer att fungera som motstånd för cryptocurrency marknaden så länge den finns i orderboken.

Denna baisseartade påstående kan bekräftas av en påstående av en framstående kryptohandlare, en som kallade Bitcoin skulle sjunka till 6 400 $ i mitten av 2019.

Med hänvisning till diagrammet nedan hävdade han att Bitcoin ser mycket “toppy” ut enligt två viktiga indikatorer: Relative Strength Index och Moving Average Convergence Divergence, som köps in i regioner som historiskt markerade toppar. Analytikern skrev:

”CT blir fruktansvärt hausse igen i toppen efter att bara ha varit hemskt djärv i botten. Även om en ytterligare uppgång är möjlig, ser indikatorer toppiga ut. ”

Bitcoin-indikatorer

Diagram från “Dave the Wave” @davthewave på Twitter. Diagrammet visar en dags RSI- och MACD-indikatorer som når översålda nivåer, vilket indikerar en överhängande återgång eller någon tid för konsolidering.

Featured Image from Unsplash

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent