Denna bullish Bitcoin-faktor har en 85% strejkfrekvens sedan 2011. Den är nästan tillbaka


Trots det imponerande rallyet Bitcoin har påbörjat sedan marsmassan har det ökat osäkerheten på kryptomarknaden. Vissa är rädda för att en utökad ekonomisk lågkonjunktur skulle kunna leda till att kryptokurser valutas, medan andra har föreslagit att BTC är på gränsen till en explosiv rally, med hänvisning till blockbelöningen halverar.

Osäkerheten kan snart sluta med en kryptohandlare som rapporterar att en hausse Bitcoin faktor, som har en strejkfrekvens på 85% och en provstorlek på 27, håller på att dyka upp igen i listorna.

Mycket noggrann Bitcoin-signal är på väg att dyka upp

Som svar på den starka rally som har skett under de senaste dagarna, Ichimoku Cloud – en indikator som spårar trender och nyckelnivåer – “kan snart bli helt hausseartad”, varnade en handlare.

Per näringsidkaren, om detta skulle hända, finns det en stor sannolikhet för att Bitcoin kommer att raketera högre under de kommande veckorna:

”1D [Ichimoku Cloud] var helt hausseartad på BTC 27 gånger. Studien visar Förvärv om det köps på ljusstängning en gång helt hausseartat och sålt en gång stearinljus nära Kijun (standardstrat): 23 Wins, cum. vinst 3,385%, medelvinst 147,17% [and] 4 Förluster, cum. förlust 30,39%, medelförlust 7,59%. ”

Nedan är ett diagram delad av näringsidkaren. Den visar ett litet urval av tiderna då Ichimoku Cloud blev “helt hausseartad” för Bitcoin och belyser hur cryptocurrency presterade i kölvattnet av sådana tekniska händelser.

Som man kan se, från denna lilla del av BTC: s prishistoria (slutet av 2014 till början av 2017), har Ichimoku Cloud Crossing hausseartat varit en stark indikator för uppföljningar till uppsidan på rally.

Bild från @TraderSmokey (Twitter)

Detta innebär att om den historiska strejkfrekvensen håller sig i den nuvarande, finns det en stor sannolikhet för att Bitcoin kommer att fortsätta rally ännu högre när den dyker upp.

Det är viktigt att föreställningen om ett hausseartat Ichimoku Cloud skulle förändras om kryptomarknaden kraschar igen.

On-Chain data bekräftar Cheery Outlook

Data som delas av Glassnode, ett kryptoanalysföretag, har bekräftat det känslan som Bitcoin håller på att komplettera till en tjurfas.

Den 28 april rapporterade företaget att metoden ”Bitcoin Short-Term Holder NUPL” – en indikator som följer lönsamheten för kortfristiga cryptocurrencyinvestorer och handlare – har gått in i ”hopp” -zonen.

Enligt Glassnode, det är en signal som “tidigare tyder på början av tjurmarknaderna”, med det metriska toppet över denna avgörande nivå i slutet av 2015 före 4 000% ökningen till $ 20 000, i början av 2019: s 300% rally, och precis tidigare detta året innan BTC slog 10 500 $:

”Ett viktigt ögonblick att titta på: Bitcoin Short Term Holder NUPL har kommit in i hoppzonen. Att hålla sig ovanför denna zon har tidigare visat början på tjurmarknaderna. ”

Glassnode kortfristiga resultat / förlustindikator diagram

Bild från Glassnode

För att inte nämna, per data från Coin Metrics, antal aktiva adresser varje vecka på Bitcoin-nätverket har nyligen brytt med en niomånaders hög, övergripande nivåer sett över hela björnmarknaden i slutet av 2019 och början av 2020.

Detta är viktigt eftersom tidigare upptag i denna viktiga metrisk sammanföll med början av tjurkörningar, med metriska rally högre i början av 2017 och exploderade högre i början av 2019.

Photo by Tom Sodoge on Unsplash

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent