Denna Binance orderbok Händelser tunga favoriter Bitcoin längtar; Här är varför


  • Den senaste tidens volatilitet på kryptomarknaden har lett till utbredda likvidationer bland Bitcoin-handlare
  • Detta har lett till att det öppna intresset för de flesta större börser sjunker, med den långsamma återhämtningen som ett tecken på att många av dessa handlare nu flyttar till sidlinjen
  • En intressant händelse som ses när man tittar mot Binance spot orderbok pekar på aggressivt köp bland aktiva investerare. Detta gynnar längtan och kan hjälpa till att stärka BTC

Bitcoin har sett en viss enorm volatilitet under de senaste dagarna och veckorna. Denna turbulens inträffade efter att Bitcoin kraftigt gick till höjder på över 10 000 $ innan han mötte ett avslag som i slutändan ledde till att det sjönk till lägst 8 000 $.

Under tiden sedan denna nedgång, BTC har sett en kraftig återhämtning som har gjort det möjligt att återta majoriteten av dessa förluster. Det handlas fortfarande långt under sina veckotoppar, men det visar några tecken på underliggande haussehet.

Analytiker pekar nu på en intressant händelse som ses när de tittade mot Binance spot orderbok som en anledning till att kryptot snart kan klättra högre.

Detta tunga spotköp kommer kort efter öppet intresse för Binance och nästan alla andra handelsplattformar utplånades av det senaste fallet från $ 10.000 till $ 8.100.

Bitcoin klättrar mot $ 9 000 efter att öppet intresse har utplånats

I skrivande stund handlar Bitcoin upp knappt 2% till sitt nuvarande pris på 8 900 dollar. Detta markerar en 10% stigning från sina veckolågavgångar på $ 8 100 $, men en märkbar nedgång från höjder på $ 10 100.

Det verkar som om denna volatilitet markerar ett antal sidohandel som tjurar och björnar försöker tippa vågen till deras fördel när cryptocurrency närmar sig den kritiskt viktiga femsiffriga prisregionen.

Denna volatilitet har ytterligare satt kontrollen över BTC i händerna på spotinvesterare, eftersom den eliminerade hundratals miljoner i öppet intresse på alla stora plattformar.

“OI torkade över hela linjen, med Binance som blev helt kär,” en handlare noteras medan du pekar på diagrammet nedan.

Bild med tillstånd av Hsaka

BTC: s OI har inte återhämtat sig under tiden sedan denna nedgång inträffade, vilket signalerar att aktiva handlare i allt högre grad flyttar till sidlinjen mitt i vad som verkar vara en platsdominerad handelsperiod.

Binance Spot Orderbook kraftigt gynnar långa positioner

Det verkar som att tjurar för närvarande kan ha överhanden över björnar.

En intressant händelse sett när man tittar mot Binances platsbeställningsbok dominans signalerar att köpare har kontroll.

Detta fenomen påpekades av en populär kryptoanalytiker på Twitter, som noteras att denna dominans av köpssidan inte har setts sedan slutet av mars.

“Binance spot BTC orderbokdominans har inte gynnat länge så mycket sedan slutet av mars,” sade han medan han pekade på nedanstående diagram.

Bild med tillstånd av Cole Garner

Featured image from Unplash.

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent