Blockchain interoperabilitet händer äntligen – Bitcoinist.com


Interoperabilitet mellan kedjor är ett av de hetaste ämnena i blockchain-utrymmet just nu. Med fler olika blockchainramar än någonsin och tusentals kryptokurser i omlopp vill användare ha en enhetlig lösning som låter dem växla mellan olika plattformar och överföra värde fritt när de går.

Även om det finns flera blockchain-projekt som har visat ett enormt löfte på detta område, känns det som att många av dem inte har mognat ännu, t.ex. Polkadot , Kosmos, Fusion, Wanchain och andra projekt som för närvarande bygger interoperabilitetsinfrastrukturer.

De var tvungna att offra vissa aspekter av sin infrastruktur, aspekter som främst kretsade kring säkerhet och decentralisering – för att nå en genomförbar lösning för driftskompatibilitet. En stigande blockchain-start som erbjuder interoperabilitet utan att kompromissa med dessa specifikationer är Hybrix – ett öppen källkodsprojekt som syftar till att omvandla detta ambitiösa mål till verklighet.

Varför välja en enda blockchain?

Eftersom andra projekt fokuserar på att utveckla den bästa fristående blockchainen (den snabbaste; den mest skalbara) och växa deras samhälle, Hybrix säger att du inte behöver välja. Med den tröttsamma debatten om konkurrerande ekosystem, hashningsalgoritmer och konsensusmodeller och fokuserar på att stimulera vardagliga användare, sitter peer-to-peer token-protokollet ovanpå flera blockchains genom att använda sina dataskikt och möjliggöra transaktioner mellan olika kedjor.

Med andra ord fungerar Hybrix som en välbehövlig bro mellan heterogena ekosystem, vilket ger ökad effektivitet och belönar användare med högre användbarhetsgrad. Hybrix-protokollet eliminerar helt enkelt behovet av att använda centraliserade utbyten för att säkert överföra värde från en blockchain till en annan. Hy-tokenet visar sig vara användbart i detta avseende och kan användas för att transaktera värde över vilken blockchain som helst.

Ideologiska skillnader kompromissar med användarfrihet

Hybrix-grundaren Joachim de Koning adopterade bitcoin i början av dagen, men eftersom många blockchains dök upp i dess kölvattning, erkände han en barriär mot utbredd kryptobeteckning. De blockchains som inte har någon egen kunskap om information som finns på Övrig blockchains. Lägg till ideologi i blandningen – kryptos berömda fejder ge en inblick i många plattformars oppositionsfilosofier – och användarfriheten äventyras allvarligt.

Det finns inget att komma runt det: blockchains är isolationistiska ekosystem med sina egna filosofier, regler och processer. Nästan alla Defi-projekt är byggd på Ethereum; spel dApps tillverkad på TRON; företagsapplikationer flockas till olika byggnader av Hyperledger.

Föreställ dig till exempel alla basketlag som spelar olika versioner av samma sport. Skulle det inte göra det svårt för spelare att samarbeta i lag? Eller för tittarna att titta på lag de inte vanligtvis följer? Eller för att två lag ska gå på samma domstol och tävla mot varandra? I huvudsak beskriver denna röriga bild kryptosfären som den för närvarande står, med alla oberoende blockchain-plattformar, från Bitcoin och Ethereum till TRON och EOS, spelade efter sina egna distinkta regler. Visst, de arbetar inom samma bransch och strävar efter att uppnå i stort sett liknande mål, men plattformarna är deras egna fordon. Varken användare eller utvecklare kan inte bara hoppa i en och flytta till en annan.

En andra lagers lösning för gränslösa blockchains

Hybrix är naturligtvis inte det första projektet som har försökt hantera detta problem. En rad off-chain och middleware-lösningar har försökt bygga vägar mellan distinkta protokoll. Oracle – som sänder data utanför en blockchain och gör det läsbart på kedjan – har fått massor av press, även om de mest används för att integrera verkliga data utanför kedjan i prisflödena för plattformar som MakerDAO och Förening.

Idén med Hybrix API-lösningen har sitt ursprung i Internet of Coins, ett crowdfunded ideellt företag vars decentraliserade plånbok stödde 31 blockchains och 387 cryptocurrencies. Precis som IoC ifrågasatte portföljleverantörernas muromgärdade trädgård, tar Hybrix på sig blockchains. Eller snarare, dess andra skiktslösning är att ta bort användare från begränsningarna för dessa huvudböcker genom att underlätta säker, tillförlitlig korskommunikation mellan divergerande system. Det finns tre nivåer att vara medvetna om: en plattform för flera huvudbok för utvecklare, överföring av kedjevärde för företag och dApps för slutanvändare.

Precis som bitcoin förenklade det finansiella systemet genom att möjliggöra peer-to-peer-transaktioner utan behov av en övervakande central myndighet, gör Hybrix samma sak för blockchains. Det finns inga hårda gafflar, inget behov av atombyten och inga risker för att undergräva decentraliseringen. Istället använder Hybrix datasektionerna i block för att lägga till en bilaga som representerar både tokenvärdet och ett beräkningsbevis för dess kronologiska ordning. På detta sätt är det möjligt att följa data i hela kryptosfären. Oanslutna system blir sammankopplade. Blockchains blir barriärfria.

Ett ekosystem för alla

Inklusivitet, decentralisering, förtroende – dessa ord är synonyma med grundläggande principer för blockchain. Men ord betyder ingenting när utvecklare och användare inte vill vara lärjungar till en enda plattform. Hybrix syftar till harmonisera blockchainlandskapet att skapa ett ekosystem för alla. Något till och med stridande blockchains kan stödja.


Friskrivningsklausul: Informationen som presenteras här utgör inte investeringsrådgivning eller ett erbjudande att investera. De uttalanden, åsikter och åsikter som uttrycks i den här artikeln är enbart författarens / företagets och de representerar inte Bitcoinist. Vi rekommenderar våra läsare till DYOR innan de investerar i något cryptocurrency, blockchain-projekt eller ICO, särskilt de som garanterar vinst. Dessutom garanterar eller antyder inte Bitcoinist att de publicerade kryptokurserna eller projekten är lagliga på någon specifik läsares plats. Det är läsarens ansvar att känna till lagarna om cryptocururrency och ICOs i hans eller hennes land.
Source link

- Advertisement -

Read More

Recent