Bitcoin kan träffa 10 500 $ “Förr eller senare”, öka fallet för uppåtsidan


Det har varit en tuff de senaste dagarna för Bitcoin handlare. Efter att ha innehaft ~ 9 400 $, höll cryptocurrency tillfälligt under 9 000 $ under helgen. Under processen likviderades dussintals miljoner BitMEX-länkar.

Ändå har en analytiker hävdat att det finns en stor sannolikhet för att BTC återgår till 10 500 dollar. Bitcoin och sedan överträffa den nivån kan leda till ännu större vinster, med vissa som kräver “nya höjder.”

Bitcoin kunde snart återvända 10 500 $

Enligt en pseudonym handlare med tiotusentals följare, det finns en “likviditetspool” på 10 500 $ som Bitcoin sannolikt kommer att testa igen. Han sa att detta sannolikt kommer att hända “förr eller senare” på grund av tillgångarnas naturliga benägenhet att handla där det är likviditet.

”Makro BTC-sammanhang: tror fortfarande att vi är på väg mot $ 13 000 på mitten av tiden. Massiv likviditetspool cirka 10,5k, priset tenderar att besöka de förr eller senare. ”

Makro BTC-analys av handlaren “SalsaTekila” (@Salsatekila på Twitter). Diagram från TradingView.com

En gång (eller om) Bitcoin når 10 500 $, kommer den att behöva bryta och hålla $ 10 500 på en relativt hög ram för att bekräfta ytterligare uppåt. En kommentator sa i början av juni:

“BTC väldigt nära att explodera. Brytning över $ 10 500 skulle bryta en över 2 år symmetrisk triangel, 11 månader bredd kil, 8 månaders horisontellt motstånd. “

Vikten av $ 10 500 har varit ytterligare ekade av Fundstrat Global Advisors Rob Sluymer. Han sa:

“Nästa riktningsrörelse på kranen för BTC eftersom tjurbjörnövertygelser är på väg att testas. Björnar kan peka på nedtrenden på 10-10,5K. Tjurar har den långsiktiga trenden (200-veckors sma) bakom sig och den senaste veckans motståndskraft när BTC snabbt återhämtade sig från 200-dma. “

Fundamentals Support Bull Case

Grunderna stödjer tjurfallet.

Först och främst har det skett en massa Bitcoin-ackumulering under de senaste veckorna och månaderna av både detaljhandlare och institutionella handlare.

Blockchain-analysföretaget Glassnode har rapporterat att långsiktiga Bitcoin-investerare har tyst samlats under de senaste månaderna. Cirka 90% av dagarna 2020 har sådana enheter ackumulerat, enligt deras uppgifter.

För det andra har guld haft en mycket stark utveckling för att det är en tillgångsklass på 10 biljoner dollar. Sedan början av 2020 är ädelmetallen upp ungefär 15% och närmar sig alla tiders högsta uppsättningar efter 2008: s stora lågkonjunktur.

Gold rallying är bränsle för Bitcoin att rally, enligt analytiker som Mike McGlone på Bloomberg. Varanalytiker sade i en ny rapport:

”Att öka kamratskapet med guld är en Bitcoin-prisvindvind enligt vår åsikt. Vid den högsta-för-längsta 52-veckors korrelation och beta någonsin jämfört med metallen, bör den förstfödda kryptot fortsätta att avancera av skäl som liknar guld, drivs av en aldrig tidigare skådad global centralbankslättnad. “

Slutligen fortsätter Bitcoin gruvarbetare att stödja nätverket trots att blockbelöningen halverats. Detta har resulterat i en makroindikator som kallas “Hash Ribbons” närmare att skriva ut en svårfångad köpssignal sett i början av tjurkörningen 2016-2017.

Featured Image from Shutterstock
Price tags: xbtusd, btcusd, btcusdt
Charts from TradingView.com
Bitcoin May Hit $10,500 "Sooner or Later" — And That's Big for the Bull Case

Source link

- Advertisement -

Read More

Recent