Amerikanska sanktioner mot Kina Tailwind för Bitcoin’s Bullish Moves – Bitcoinist.com


  • Bitcoin förutspår marknadstillväxt eftersom Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Robert O’Brien hotar Kina med ekonomiska sanktioner mot Hong Kongs nationella säkerhetslagstiftning.
  • Varningen kan leda till att People’s Bank of China devalverar yuan som enligt Naeem Aslam från AvaTrade kan visa katastrofalt för alla valutor.
  • Bitcoin och guld skulle kunna locka fler köpare mitt i den oroande geopolitiska krisen.

Bitcoin delade en gång en nästan perfekt negativ korrelation med den kinesiska yuanen. När den nationella valutan föll, sprang cryptocurrency högre.

De markant olika tillgångarna uppstod närhet i mitten av 2019 på höjden av USA-Kina handelskrig. Bloomberg rapporterad att investerare använde Bitcoin som en säkring mot yuanens avsiktliga devalvering av People’s Bank of China. Efterfrågan på cryptocurrency var så hög att människor villigt betalade en premie på 300 $ för det.

Korrelation mellan Bitcoin och yuan i mitten av 2019 | Källa: Bloomberg

Nu, ett år senare, förväntar sig Bitcoin en liknande marknadstillväxt som USA och Kina engagerar sig i en ny form av “kallt krig.”

Amerikanska sanktioner mot Kina

Bitcoin: s hausseartade förspänning förbättrades när Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Robert O’Brien hotade att införa Kina sanktioner i hämnd mot deras föreslagna nationella säkerhetslag i Hong Kong.

”Det ser ut som med den här nationella säkerhetslagen att de i princip kommer att ta över Hong Kong och om de gör det … Sekreterare [of State Mike] Pompeo kommer troligen inte att kunna certifiera att Hong Kong upprätthåller en hög grad av självständighet.

”Och om det händer kommer det att finnas sanktioner som kommer att införas mot Hong Kong och Kina,” O’Brien berättade NBC.

Sanktionshittade länder har sett ökad efterfrågan på Bitcoin under de senaste fem åren. De tekniska kunniga folket i Venezuela, till exempel, tog till cryptocurrency som deras satsning mot kriminellt högre inflation. I Iran började medborgarna använda Bitcoin för att kringgå förbudet mot internationell bankrörelse och som en åtgärd för att skydda sina besparingar mot en fallande Rial.

Samtidigt konstaterade en undersökning från 2019 som utfördes av analysföretaget Gate Trade att 25 procent av iranierna tjänade 500 till 3 000 dollar per månad från sina bitcoinrelaterade företag.

Bitcoin mot valutakrig

Om USA fortsätter med sina planer på att införa ekonomiska sanktioner mot Kina, kan det leda PBOC för att devalvera yuan. Naeem Aslam, marknadsanalytikern på Avatrade, berättade för BI att han ser en svagare yuan som skapar en krusningseffekt över alla tillväxtmarknadsvalutor.

“Det kan vara ett valutakrig med varje centralbank som vill devalvera sin valuta,” säger analytikern sa. “Med ytterligare ett handelskrig mellan USA och Kina kommer renminbi att försvagas avsevärt och växelkursen blir cirka 7 yuan per amerikanska dollar.”

Det oroande geopolitiska scenariot kan leda till fler och fler detaljhandelsinvesterare till säkerheten för Bitcoin – till och med Guld som uppträder som en häck mot valutaledda inflationer. Cryptocurrency har redan ökat med mer än 120 procent från sina mitten av mars lågheter.Source link

- Advertisement -

Read More

Recent