Altcoins blödde under gårdagens bitcoinpump, men Dominans nedström förblir intakt


Igår kväll, Bitcoin-priset exploderade över $ 10 000 i över $ 600 och en prisökning på 6% under ett episkt ljus på en timme.

Under denna våg decimerades altcoins snabbt men misslyckades med att få den nuvarande trenden till BTC-dominans till slut.

Bitcoin-prisblåsningar över $ 10 000 orsakar altcoins att blöda ut

Rätt framför det dagliga ljuset nära, Bitcoin-priset gjorde ett framgångsrikt försök att bryta upp genom motstånd på 10 000 $ och håller för närvarande över den kritiska FOMO-nivån.

På mindre än en timme hade den första cryptocurrency någonsin stigit över $ 600 och 6% och stängde på över $ 10 200 på Coinbase.

Volatiliteten föranledde att det populära cryptocurrency-utbytet sjönk, vilket ledde till allmän uppror i hela kryptosamhället.

Sammanträde med pumpen i Bitcoin, steg altcoins på sina USD-handelspar men slog ut mot BTC.

Det omvända förhållandet orsakade en ökning med 1,5% i BTC-dominans.

RELATERAD LÄSNING | “INTE EN TILLGÅNGKLASS” BITCOIN SPIKED MED 100.000.000% SINCE 2011

BTC-dominans är ett värde som väger Bitcoin marknadsförmåga mot resten av cryptocurrency-marknaden. Denna metrisk har varit i en jämn nedgång sedan den nådde ett högt år 2019 med 73% dominans.

På kortare tidsramar är en annan nedström fortfarande intakt trots gårdagens utbrott i Bitcoin.

Efter att dominansen ursprungligen spikade vid pumpen, avvisades den tillbaka mot botten av den nedströms kanalen.

Följande nedgång i dominans tillät altcoins att skapa en kraftig återhämtning.

Alts ser snabbt återhämtning eftersom BTC Dominance Downtrend förblir giltigt

Nedtrenden in BTC-dominans kanske inte är över, enligt en udda fraktal som konstigt matchar Bitcoin senaste trenden från $ 14.000 till $ 4.000.

Om samma mönster spelar ut kan BTC-dominans snart falla till så lågt som 64%.

btc dominans nedströms altcoins bitcoin crypto fractal

Bitcoin och altcoins har en ovanlig och ibland omvänd korrelation.

Volatilitet i den första någonsin cryptocurrency resulterar ofta i att altcoins kraschar, ungefär som vad som hände i går kväll. Andra gånger pumpar altcoins precis längs Bitocin – vanligtvis mycket svårare.

Under förra årets stora Bitcoin-tjurkörning från april till juni fortsatte dominansen att öka till följd av att altcoins nådde nya lågor.

RELATERAD LÄSNING | VÄXLIGT MISTRUST I REGERINGSMYNDIGHETEN KAN BOOSTA BITCOIN-KÖP

Marknadsledarens ledande kryptotillgång har återhämtat mer än 50% av förlorade vinster från höga priser hela tiden. Samtidigt är altcoins fortfarande nere så mycket som 80% över hela linjen.

Så mycket som Bitcoin är i ett viktigt ögonblick är saker ännu viktigare för altcoins.

Om en annan explosiv Bitcoin-rally krossar altcoins längs vägen kommer BTC-dominansen att växa ytterligare och vissa altcoins kan nå noll.

Om altcoins den här gången pumpar tillsammans med Bitcoin och potentiellt ännu starkare än den ledande kryptotillgången, kan mycket av den förlorade marken från hela tiden snabbt återvinnas.

Under kryptobubblan 2016 och 2017 gick altcoins ofta på kraftfulla 1000% -samlingar.

Om dessa typer av vinster återgår, kommer altcoins att bli ännu mer attraktiv än Bitcoin för de största möjliga vinsterna och kommer att inleda en avkastning på altcoin-säsongen.

Featured image from Shutterstock.

BTCUSD, BTCUSDT, XBTUSDSource link

- Advertisement -

Read More

Recent